zondag 26 juni 2016

banaan kruimel taartjes


Ik kreeg eens een receptje voor appelkruimel taartjes en die had ik al een paar keer met succes gemaakt. Nu had ik een aantal erg rijpe bananen liggen, en ik vroeg me af of ik het ook zou kunnen maken met bananen - en ja, dat is ook heel lekker! (Vandaar dat je het 4e pannetje niet op de foto ziet.)

4 bananen heb ik in stukjes gebroken
beetje kaneel en een beetje vanillepoeder (ongezoet) toegevoegd en een schepje rietsuiker.
Dit heb ik verdeeld over de pannetjes.

Dan een kruimeldeegje gemaakt van 40 gram rietsuiker, 60 gram bloem en 40 gram boter.

En dan ca. 30 minuten in de oven op 180 graden.

woensdag 22 juni 2016

Ontbijtmuffins


Niet alle nieuwe recepten bevallen even goed, en de laatste tijd heb ik dan ook lekker veilig vooral 'klassiekers' opnieuw gemaakt. Maar hier toch weer een experimentje. Het recept kwam uit Power Food van Rens Kroes. Omdat dit nog een verkrijgbaar boek is, ga ik het recept niet overtypen. Ik heb me ook niet helemaal aan het recept gehouden, waardoor ze niet zo luchtig werden. Ik vond de smaak wat saai, maar met een lik jam wel goed te eten en lekker voedzaam.

gemaakt met banaan, havermout, eieren, enz. (was in mijn geval ideaal om een paar te rijpe bananen op te maken ;-) )