zaterdag 15 oktober 2016

Brownie-kruimeltaart


Van de week kwam ik een recept tegen, wat er lekker uit zag, en waar voor ik ook nog eens alle ingrediënten in huis had. Dus vanmorgen samen met dl aan de slag. Het recept vond ik op het blog Uit mijn keukentje. En zij was hiervoor weer geïnspireerd door het blog Cakeje van eigen deeg. Ik heb aardig het recept van Uit mijn keukentje gevolgd, alleen heb ik volkoren speltmeel gebruikt in het browniegedeelte van de taart i.p.v. bloem, en heb ik deels palmsuiker gebruikt. En de noten weggelaten in de kruimellaag, dan kan manlief tenminste ook mee eten.


Voor het geval de gelinkte recepten ooit verdwijnen, ik gebruikte deze ingrediënten:

voor de kruimellaag:
100 g bloem
55 g suiker
100 g roomboter

en voor de brownielaag:
285 g roomboter
200 g pure chocolade
4 eieren
150 g bruine basterdsuiker/palmsuiker
125 g rietsuiker
150 g meel
5 g (wijnsteen)bakpoeder
25 g cacao
snufje zout